smartcare_bnr

SmartCare AS utvikler og tilbyr mobilbaserte trygghetsløsninger for kronikere.

Løsningen er bygget opp rundt et helsekort og tre alarmer til bruk under søvn, fysisk aktivitet og ved behov for akutt hjelp. Tjenesten fungerer ved at bruker laster ned en app og legger til sitt nettverk av pårørende, som varsles dersom brukeren ikke slår av vekkerklokken, slutter å bevege seg under aktivitet eller trykker på hjelp-alarmen.

Tilgjengelig for alle

Vi vil at våre trygghetsløsninger skal være enkelt tilgjengelig og enkle å bruke, slik at alle som ønsker det kan få den tryggheten de trenger. Vi utvikler derfor våre trygghetsløsninger som app til mobil og jobber kontinuerlig for å forbedre brukervennlighet.

Kun det tryggeste er godt nok

Bak appen ligger det servere som sikrer at alarmer som settes alltid varsler. Overvåkningsmonitorer avdekker og varsler avvik. Varslingssystemet som sender ut voice-mail og SMS er designet for å nå ut i krisesituasjoner. 

helpred

Hvem stå bak

Det var den norske sykepleieren og SmartCare-stifter Annette Skeie Jakobsen som kom på ideen om app-baserte varslingstjenester til kronikere, da hennes mann fikk konstatert type-1 diabetes.

 – I en travel hverdag med reiseaktiviteter og barn manglet jeg noe, som kunne gi  ekstra trygghet i hverdagen, når min mann var alene med barna eller ute på reise”,  forklarer Jacobsen, som i 2011 hadde ideen om mobiltjenesten DiabetesGuard.  

Selskapet har hovedkontor i Kristiansand og eies i dag av 16 aksjonærer. Blant andre gründer Annette Skeie Jakobsen, T.D. Veen, Palmesus AS, Reme Holding AS og AGS Holding.

Samarbeid med globale ambisjoner

I 2016 inngikk SmartCare AS partnerskap med det internasjonale assistanseselskapet Falck Global Assistance. Sammen er ambisjonen å utvikle mobilbaserte trygghetsløsninger for kronikere i hele verden.

Som første trinn av flere, lanseres i 2016 DiabetesGuard Plus i Norge og Danmark. Varslingstjenesten DiabetesGuard utvides fra å inneholdee alarmer som varsler brukerens pårørende, til også å varsle Falcks døgnbemannede alarmsentral. 

BEMERKELSER:

Årets grunder 2013, Deloitte Connect Venture League/Arena
Middle East Integrated Health Innovations Awards 2013, HIMSS
Årets markedsfører 2013, Vest-Agder, Markedsføringsforeningen i Kristiansand
E-Helseprisen 2012, ComputerWorlds Health World
Rosing Kreativitetspris 2012, Dataforeningen
SmartPrisen 2011, Norsk Sykepleierforbund, KS, Spekter

SMARTCARE ER OMTALT I:

Dagbladet: Vil redde liv med egen app
Klikk.no: Ny app gir trygghet til diabetikere
Fædrelandsvennen: Ny pris til Skeie Jakobsen
Lev med diabetes: Smart app for deg med diabetes
Diabetesforbundet: Hjelpemidler
Sykepleien.no: Laget app for livet
Tek.no: Diabetes-app kan gi gründerpris
ComputerWorld: Vant pris med helse-app