REDDET AV VARSLINGSTJENESTE
Jeannie kunne ikke reise seg fra sengen. Hun kollapset. Hun befant seg alene på soverommet i et veldig stort hus hos sine svigerforeldre. Å rope om hjelp var vanskelig. Jeannie grep etter telefonen sin og trykte på HJELP-knappen. Kjæresten og svigermoren ble varslet samtidig, og det var hennes svigermor, som reagerte raskest.
Jeannie Worsøe Andersen har hatt diabetes siden 2001. Bare en måned før hun ble 11 år ble hun innlagt på sykehuset med meget høy syreforgiftning. Blodsukkeret var 57,4, og hun ble liggende på sykehuset i tre måneder. Livet endret seg etter at Jeannie fikk diabetes.
– Jeg var trist og gråt mye. Det var vanskelig å ta innover meg at jeg måtte ta nye hensyn, og det var spesielt kjedelig når jeg ikke kunne spise godteri og kake, og drikke brus som de andre barna, forteller Jeannie.
Som barn spilte Jeannie håndball, men måtte slutte fordi hun måtte ta mer hensyn til blodsukkeret sitt. Blodsukkeret til Jeannie kan falle så lavt som 2,2 før hun merker det i hender og føtter. I dag er Jeannie 26 år og har forsonet seg med sin diabetes. Det tok faktisk ti år å lære seg å akseptere å måtte ta andre hensyn enn tidligere. Heldigvis er det mye hjelp man kan skaffe seg hos mange diabetestjenester, og Jeannie forteller at DiabetesGuard er en stor hjelp i hverdagen.
– Det er først og fremst sikkerheten dersom man får insulinsjokk som gjør tjenesten så bra. Bare trykk på HJELP-knappen, og man vet at noen kommer. Hvis ikke kan man risikere å ligge bevisstløs i mange timer, og når man først våkner til, er man alene. Ofte er man desorientert og redd, fordi man ikke forstår hva som har skjedd. Det er en stor sikkerhet for min kjæreste og meg å ha DiabetesGuard, meddeler Jeannie.
Det er en kjensgjerning at noen diabetiker kan være nervøse for å være alene, eller være engstelige for å drive med sport. Jeannie forklarer at DiabetesGuard er et godt produkt for diabetikere, fordi det gir en ekstra sikkerhet, slik at man kan leve et fullverdig liv uten å være så mye redd.
– Det er så mye som kan skje hvis jeg er stresset, og har mange oppgaver jeg skal rekke. Da legger jeg ikke så godt merke til kroppen min, og når jeg først oppdager at kroppen ikke har det bra, kan det ha gått så langt at jeg kan få insulinsjokk, forteller Jeannie.
Jeannie forklarer at den app-baserte diabetestjenesten er brukervennlig og lett og forstå. Hun liker veldig godt at Falck, som er et stort selskap i Danmark, er et ekstra sikkerhetsnett. Du kan tegne abonnement der Falck er ekstra pårørende. Falck vil alltid svare på alarmen dersom pårørende ikke er tilgjengelige, og fortsette å ringe pårørende helt til de får tak i noen som kan hjelpe.
– Det er mange forskjellige måter å ha sin diabetes på – det er forskjellig fra person til person. Det er viktig å vite hva som passer for seg, både i forhold til behandling og også DiabetesGuard. Likevel er den app-baserte diabetestjenesten noe alle diabetikere bør ha, det kommer til å hjelpe oss utrolig mye. Det utgjør en stor forskjell fordi man har en ekstra sikkerhet, og du står ikke helt alene, avslutter Jeannie Worsøe Andersen.
FAKTA:
DiabetesGuard er en appbasert tjeneste som varsler dine pårørende, når du har behov for hjelp. Den innehoder tre alarmer som skal gi deg og dine nærmeste en tryggere hverdag.
- Vekkerklokke: Dine pårørende blir varslet dersom du ikke slår av din vekkerklokke på morgenen.
- Aktivitetsalarm: Dine pårørende blir varslet dersom du slutter å bevege deg når du trener eller er på tur.
- HJELP-knapp: Hold inne denne knappen i situasjoner der du føler deg utrygg. Slipper du knappen varsles dine pårørende etter 10-sekunders nedtelling. Dersom du føler deg bedre kan du deaktivere varslingen innen 10 sekunder.
Nå kan du også tegne abonnement der Falck er ekstra pårørende.